Tietoa, taitoa ja toivoa

Perheille

Tired and stressed parents suffering from a headache while adhd kids run around the living room. No.

Nepsyperheiden jaksaminen

Neurokirjolaisten ja heidän perheidensä palvelut ovat heikolla tolalla. Nepsylasten, -nuorten ja -perheiden haasteita ei ymmärretä, eivätkä heidän oikeutensa toteudu arjessa.

Nepsyperheissä ollaan väsyneitä. Monet kamppailevat loputtomassa tukiviidakossa, eivätkä tiedä, kuka huolehtii heidän lakisääteisten oikeuksiensa toteutumisesta.

Otetaan homma haltuun

Neurospectrum tukee nepsyperheitä, tarjoaa neuvontaa, ohjausta ja valmennusta sekä apua haasteissa koulun ja viranomaisten kanssa.

Me autamme sinua ymmärtämään, miten järjestelmä toimii, ja luovimaan palvelu- ja lakiviidakossa. Löydämme perheellesi parhaat ratkaisut – ja tarvittaessa vaadimme niitä kanssasi.

Palvelut

Neurospectrumin palvelut perheille

woman-at-home-using-laptop-and-calculator-checking-2021-08-29-14-52-15-utc

Palveluluotsi

Perheen tukena palveluissa ja palavereissa
unhappy-couple-unable-to-pay-loan-on-time-stresse-2021-08-31-05-06-23-utc

Perheluotsi​

Kun voimat loppuvat taistelussa palveluista
wooden-judge-gavel-on-table-front-close-up-view-2022-10-04-01-37-41-utc

Lakiluotsi

Oppaasi vammaisjuridiikassa ja valitusprosesseissa
stress-headache-and-mother-with-adhd-kids-running-2022-12-10-00-19-21-utc

Kuntouttava koti

Tukea ja apua arkeen,
perheen omaan kotiin
hand-choosing-smile-face-from-emotion-block-2022-12-29-04-14-46-utc

Stressiprofiili

Yksilölliset kuormitus-
ja palautumistekijät
enthusiastic-pupil-fixing-the-robot-at-science-les-2022-01-27-21-40-35-utc

Motivaatiovalmennus

Auttaa tunnistamaan, mikä palauttaa, kun stressi painaa

Kohdataan haasteet yhdessä

Miten ja millä sanoin tukea haetaan niin, että sen myös saa? Mitä lakisääteisiä oikeuksia neurokirjolaisella ja hänen perheellään oikeastaan on? Kuka käärisi hihat ja hoitaisi meidän perheen asiat kuntoon?

Et seikkaile viidakossa yksin. Me ymmärrämme, osaamme ja hoidamme. Me kuljemme vierelläsi ja pidämme puoliasi, kun itse et enää jaksa.

  16-vuotiaan erityislapsen äiti

  Ilman näiden rautaisten ammattilaisten apuja lapseni olisi huostaanotettu perusteettomasti vain koska hän on kirjolla.

   Asperger-nuoren äiti

   Olen saanut korvaamatonta apua valituksen tekemiselle hallinto-oikeuteen. Omat voimat/ osaaminen eivät olisi riittäneet.

    Autistisen lapsen isä ja omaishoitaja

    Neurospectrumin asiantunteva tukihenkilö osallistui vanhemman tukihenkilönä lapseni verkostotapaamiseen, auttoi perhettä esittämään asiansa, saamaan lapselle oikeanlaisen avun ja mukanaolo kokonaisuudessaan kevensi vanhemman taakkaa ja huolta.

     Aikuisen Aspergerin äiti

     Kirjolla oleva aikuinen lapseni on pyritty kunnan toimesta poistamaan tuetusta asumisesta. Kiitos rankkoihin palavereihin saamani ammattimaisen tuen on tuettu asuminen saanut toistaiseksi jatkua.

      AS/ADHD-nuoren äiti

      Olen saanut apua palavereihin. Ideoita ja ratkaisuehdotuksia haastaviin tilanteisiin. Olen saanut ymmärrystä nepsyhaasteiden moninaisuuteen sekä vahvistusta ja laaja-alaista näkemystä omiin ajatuksiini. Pettämätön tuki ja turva lapsen asialla.

       Useamman autismikirjolla olevan lapsen Asperger-äiti

       Vertaistuki ja kuuntelija, rinnalla seisoja, välittää aidosti. Ollut läsnä verkostopalavereissa lasten nepsyasioissa. Ollut perheen ääni eri tahoille.

        Autistisen lapsen äiti

        Olen saanut konkreettisia neuvoja ja ovat auttaneet erilaisten valitusten ja hakemusten tekemisessä.

        Neurospectrum-tiimi

        Neurospectrumin asiantuntijoiden taustalla on laaja ja monialainen yhteistyöverkosto. Kouluttajamme ovat autismikuntouttajia, kuntoutuksen kehittäjiä ja neurokirjon asiantuntijoita. Monilla heistä on pitkä käytännön kokemus neurokirjon haasteista omasta lähipiiristään.

        Petra Hietala-Rasku
        Petra Hietala-Rasku
        PERHEPALVELUT JA PERHEIDEN TUEN KOORDINOINTI

        Petra on Tampereen seudun autismiyhdistys TSAU ry:n puheenjohtaja, RSMP-koulumotivaatiovalmentaja ja kokemusasiantuntija kahden autistilapsen äitinä. Neurospectrumilla Petra vastaa perhepalveluista ja perheiden tuen koordinoinnista.

        Niina Gråsten
        OIKEUDELLINEN ASIANTUNTIJA

        Niina toimii asiantuntijana lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Hän toimii sisote-alojen oikeudellisten sisältöjen kouluttajana monialaisesta näkökulmasta. Neuropsykiatrinen valmentaja ja ydintaitovalmentaja. Tekee väitöskirjaa hyvinvointioikeudesta itä-Suomen yliopistossa. Hänellä on pitkä henkilökohtainen kokemus autismikirjosta omassa perhepiirissään.

        Ota yhteyttä!

        Kun oma jaksamisesi ja osaamisesi loppuu, on aika satsata asiantuntijan apuun. Ota reilusti yhteyttä, mietitään yhdessä, kuinka teidän perheenne haasteet selätetään.